Hospital Live Brief

As an external brief, as a course we were given the option to participate in  designing objects to go in the garden of  house meant for families of hospitalised children to live in. Tom, Zoe and I took on the project as a group.

We were giving initial ideas in a power point to look over, since they already had a starting point, which consists of three tree houses at different levels. The plans say that they are to be made of reclaimed, painted wood and perspex. Some of the themes are visibility, colour and nature, so we wanted to reflect that in the designs of other objects.

One of the main things we wanted was something simple to play in/around, that follows the same visual them as the tree houses. We settled on a spiral shaped wall, wide enough for wheelchair users, made from wooden slats and the occasional perspex strip to add in the visibility.

We also designed a picnic table and a bench, along with some stools, all of which match.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s